Az étterem nyitás legfontosabb kellékei

- étterem nyitás - étterem nyitás kellékei - induló étterem eszközei - éttermi kellékek beszerzése

A sikeres éttermek működésének alapja a jól felépített imázs és a hozzá tartozó igényes enteriőr. A design megtervezésébe jelentős energiát fektetnek a tulajdonosok a vendéglátóegységek nyitásakor. Vajon mik a legfontosabb hozzávalók, egy induló étterem esetében? Bejegyzésünkben a tökéletes bútorzat mellett a minőségi fogyóeszközök beszerzésére is kitérünk.

Melyek a legfontosabb éttermi kellékek?

Az étterem nyitás során célszerű A-tól Z-ig végig menni az éttermi eszközök listáján:

 • Bútorok
  A berendezések kiválasztásánál két dologra érdemes összpontosítani: az időtálló anyaghasználat és a stílus együttesen fogják meghatározni bútorzatunk értékét. Olyan termékekbe érdemes invesztálni, amelyek évekig szolgálják majd vendégeink elégedettségét és maximálisan illeszkednek vendéglátóhelyünk profiljához. Ha fiatalos, újhullámos kávézót nyitunk válasszunk letisztult formákat. Ellenben egy tradicionális magyaros étteremnél felborítanánk az egyensúlyt modern asztalok és székek kombinációjával.
 • Vendéglátóipari fogyóeszközök
  A fogyóeszközök széles kategóriájába minden kellék beletartozik, ami a felszolgálást biztosítja: tányérok, evőeszközök, szalvéta és még a kávéscsészék is ide sorolhatók sok más apróság mellett. A fogyószámba menő termékek beszerzése mindig problémás, hiszen nem elég egyszer megvenni őket, hanem az elhasználódás során folyamatosan pótolni kell a készlethiányt. Már az első beszerzés során ajánlott a minőségi márkákat feltérképezni és ragaszkodni a színvonalhoz hosszú éveken keresztül.
 • Ruházat
  A személyzet egységes és megnyerő megjelenése építi az éttermünk márkáját, ezért a vendéglátó munkaruha színében jelenjenek meg az arculat árnyalatai. Ha tehetjük, a logót is tüntessük fel az ingeken és a kötényeken, hogy megerősítsük igényes szolgáltatásainkat vendégeink szemében. De a kényelmes és kimagasló anyagról se feledkezzünk meg, hiszen a felszolgálók és szakácsok hosszú órákat töltenek el munkaruhájukban.
 • Étlapok és menütartók
  Képzeljük csak el, mit teszünk, amikor leülünk egy étteremben vagy cukrászdában egy asztalhoz. Azonnal megnézzük az étlapot, hiszen éhesek és szomjasok vagyunk. Egy jól megtervezett étlap nemcsak a feltüntetett ételek változatosságát jelenti, hanem az étlap kinézetét is. Sokkal jobb érzés egy műbőrkötésű étlaptartót kézbe venni egy szál gyűrött papírköteg helyett, ezért tervezzük meg a menütartó kinézetét már éttermünk nyitása során. Ügyeljünk a felosztásra is: elöl a levesek, előételek, saláták, pizzák majd a főételek, és végül a desszertek kapjanak helyet. Az étlap külleméhez igazítsuk az itallapunkat is.

- étterem nyitás - étterem nyitás kellékei - induló étterem eszközei - éttermi kellékek beszerzése

Honnan szerezzem be mindezt?

Az étterem nyitáshoz nélkülözhetetlen berendezések és kiegészítők megvásárlása sok energiát emészt fel, mivel a legtöbb esetben 2-3 különböző kereskedéstől lehet csak beszerezni őket. A webáruházak térhódításával viszont megszületett a vendéglátósok Mekkája is: az online vendéglátóipari webshop, ahol minden egy helyen megvásárolható. A hatalmas választék előnye mellett az internetes vásárlás mellett szólnak még a házhozszállítás és a kiterjesztett garanciális feltételek is.

Weboldalunk, a Gasztro Palazzo az egyik kiemelkedő online vendéglátóipari nagykereskedés Közép-Európában. Kínálatunkban minden, az étterem nyitáshoz fontos eszköz helyet kapott, hogy megkönnyítsük a beszerzés fárasztó folyamatait. Rendeljen meg mindent egy helyen, ami szükséges étterme nyitásához! Ha pedig nagy tétel beszerzésére van szükség, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal egyedi ajánlatért!

- étterem nyitás - étterem nyitás kellékei - induló étterem eszközei - éttermi kellékek beszerzése

Vélemény, hozzászólás?